Ελένη Καμπόλη

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ - ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

 Ο καθαρισμός των δέντρων υπήρξε προτεραιότητά μας. Όχι απλώς ώστε να δωθεί μια ανάσα στα πεύκα, τα οποία πνίγονταν από τις μαραμένες πευκοβελόνες,  τις λεύκες, τις μουριές, αλλά και για να προστατευθούν οι δημόσιοι χώροι και οι πολίτες από τυχόν πτώσεις σάπιων κλαδιών. Ύστερα από χρόνια λοιπόν κλαδεύτηκαν τα πεύκα στο Παλατάκι, οι μουριές στη Στρατάρχου Καραϊσκάκη, όπου με την παρέβαση της αυτεσπιστασίας φυτεύτηκαν γεράνια και πλύθηκε η προτομή του Ελευθέριου Βενιζέλου εν όψει του εορτασμού της εθνικής επετείου του «Όχι». Επίσης περιορίστηκε το ύψος στις λεύκες που βρίσκονται δίπλα από εκκλησίες, σχολεία και παιδικούς σταθμούς, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πτώσης κάποιου κλαδιού και ενδεχόμενου τραυματισμού συμπολίτη μας.





Μια από τις δυσκολότερες στιγμές υπήρξε αναμφισβήτητα ο καθαρισμός των σάπιων φοινίκων. Ειδικά στο Παλατάκι όπου οι φοίνικες αποτελούσαν το σήμα κατατεθέν. Δυστυχώς, όμως, το σκαθάρι που χτύπησε πολλές περιοχές όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της χώρας δεν άφηνε περιθώρια. Οι κατεστραμμένοι φοίνικες έπρεπε να καθαριστούν το συντομότερο δυνατό, όσο δύσκολο κι αν ήταν κάτι τέτοιο για τον καθένα από εμάς που μεγαλώσαμε σε ένα Χαϊδάρι, στο Παλατάκι με φοίνικες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ





 

Καταλύτης στην προσπάθεια να επιλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα πρόβλημα είναι η αυτεπιστασία. Το τμήμα που παρεμβαίνει για να αποκαταστήσει τον ηλεκτροφωτισμό, τις πλακοτρώσεις, να καλύψει λακούβες στο οδόστρωμα, να βάψει και να μονώσει δημοτικά κτήρια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς κ.λπ. ώστε να μην πολλαπλασιάζονται ταπροβλήματα από τη φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών . Η αυτεπιστασία παρεμβαίνει όπου άλλοι φορείς δεν μπορούν. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Τροχαία Αιγάλεω εντοπίστηκε κολώνα της ΔΕΗ στο Σχιστό Κορυδαλλού (στη λεωφόρο που συνδέει το Χαϊδάρι με τον Μικρό Κορυδαλλό), η οποία λόγω της βροχής και του αέρα είχε διαβρωθεί. Άμεσα παρενέβη η αυτεπιστασία ώστε να απομακρυνθεί η επικίνδυνη για πτώση κολώνα και να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΚΑΤΩ ΑΦΑΙΑ - ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ


 Από τα δυσκολότερα εγχειρήματα υπήρξε η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η μεγάλη νεροποντή του Φεβρουαρίου στην οδό Πούλιας και την άστοχη παρέμβαση μη τεχνικών υπαλλήλων του δήμου, προς αποκατάσταση του οδοστρώματος.
Λάσπες και ξύλα παρασύρθηκαν διαλύοντας κυριολεκτικά το οδόστρωμα με συνέπεια τα συνεργεία του Δήμου να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος ώστε να είναι και πάλι προσβάσιμος έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΡΥΤΣΑΣ



 Τα λιμνάζοντα νερά στην περιοχή του ρέματος της οδού Κορυτσάς αποτελούσαν ένα σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για τους συμπολίτες μας αλλά και για την εικόνα του Δήμου. Η εγκατάλειψη στερεών υλών με συνέπεια τη συσσώρευση νερού απειλούσε άμεσα τη δημόσια υγεία . Η παρέμβασή μας ήταν άμεση για την αποκατάσταση των ζημιών και κυρίως την ανακατασκευή του σημείο όπου εντοπιζόταν το πρόβλημα ώστε να  μη μένουν στάσιμα τα νερά προκαλώντας δυσοσμία..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΚΑΔΟΙ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

  Θυμίζει λίγο σλόγκαν τηλεοπτικής διαφήμισης, όμως όλοι γνωρίζουμε καλά ότι δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από την καθαριότητα. Και εννοούμε μόνο το εσωτερικό του σπιτιού μας για το οποίο όλοι φροντίζουμε, αλλά για το δημόσιο χώρο, τον οποίο δυστυχώς παραμελούμε.
 
Γι’ αυτό και άμεση προτεραιότητα για μένα υπήρξε η γενική απολύμανση των κάδων συλλογής απορριμμάτων. Ύστερα από έξι μήνες βγάλαμε το πλυντήριο των κάδων και τα ειδικά συνεργεία του Δήμου με απολυμαντικά και αρωματικά προϊόντα, καθάρισαν όλους τους κάδους. Εκτός, όμως, από το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων προχωρήσαμε και στο άσπρισμα του χώρου πάνω στον οποίο είναι τοποθετημένοι , ώστε να απολυμανθεί ο γύρω χώρος και να εξαλειφθεί ενδεχόμενη δυσοσμία.